Halloween in de Stoof!

Zaterdag 29 oktober 2022

 

Algemene informatie:

"Halloween in de Stoof" wordt elk jaar voor jong en oud georganiseerd door Wijkraad Estersveld/ De Stoof.
Start tussen 18.00 en 20.00 uur. 

 

Deelname bewoners wijk de Stoof:

Alle buurtbewoners uit wijk de Stoof ontvangen een inschrijfformulier. Via dit formulier kunnen ze hun (klein-) kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes opgeven. Ook kunnen zij zich opgeven als aanbeladres.
Inschrijven is verplicht! Zo kunnen we alles in goede banen leiden!
Deelname kinderen is 2 euro en ook de begeleiders betalen 2 euro (incl. koffie/thee of bekertje ranja).
De kinderen die zich hebben opgegeven lopen samen met hun begeleiders een route waarbij er aangebeld wordt bij de huizen. Onderweg komen zij figuranten tegen zoals spoken en heksen, zij voeren een act op!
De figuranten staan verdeeld door de wijk. Vaak in grote tenten of op de velden, dit staat duidelijk aangegeven. Onderweg is er een pauzeplek waar de kinderen limonade krijgen en voor de begeleiders is er koffie of thee.
De tocht eindigt in de spannende maar populaire griezelgang!

Er wordt rekening gehouden met kleine kinderen. We willen de kinderen geen angst aanjagen, maar plezier bezorgen!

De deelnemende kinderen en begeleiders worden herkenbaar gemaakt. Kinderen die niet hebben ingeschreven mogen niet aanbellen en worden niet toegelaten tot de acts. Zij kunnen wel een bezoekerskaart kopen maar mogen dan niet aanbellen bij de huizen. Dus geef op tijd op!
Meestal zijn er 3 routes, de Spokenroute, de Heksenroute en de Monsterroute. In welke route de kinderen zitten en hoe laat ze starten hoort u enkele dagen van tevoren. De jongste kinderen starten als eerste de oudsten als laatste. De start is tussen 18.00 en 20.00 uur.
De kinderen zullen prachtig verkleed aanbellen bij de deelnemende huizen. Daar ontvangen ze een snoepje. Als ze willen kunnen ze een Trick or Treat-liedje zingen.
De teksten van de liedjes vindt u HIER. De tocht duurt minimaal 1,5 uur. Maar de kleinsten kunnen ook eerder afhaken, dat kunt u zelf beslissen. Maar meld dan wel af bij de starttent!

Zoals elk jaar willen we u vragen om uw huis en/of tuin weer mooi te versieren. Laat uw fantasie de vrije loop!
En geef u op als aanbeladres, zodat we voldoende huizen hebben waar de kinderen aan mogen bellen voor een snoepje!
De kinderen zullen tussen 18.00 en 22.00 uur aanbellen. Afhankelijk van waar uw huis staat in de route. Hoeveel kinderen er mee doen hoort u enkele dagen van tevoren.
Ook wordt er door sommige bewoners een act opgevoerd bij hun huis. Ook dat kunt u opgeven via het inschrijfformulier (act mag niet langer duren dan 3 minuten, dit i.v.m. het ophopen van de groepen).

 

Schminken

Alle kinderen kunnen zich op zaterdag die zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur laten schminken.
Hiervoor kunnen ze terecht in de heksentent aan het Helmkruid. De kosten zijn 1,50. Ter plekke betalen.

 

Bezoekerskaart

Kinderen en begeleiders uit andere wijken kunnen deels meedoen door een bezoekerskaart te kopen.
Deze kaart is verkrijgbaar op zaterdag tussen 18.00* en 20.00 uur bij de Heksentent aan het Helmkruid (starttent).
Deze bezoekerskaart kost 2 euro. U krijgt dan ook een plattegrond met route mee zodat u onze figuranten makkelijk kunt vinden. Deze route leidt langs mooi versierde huizen en langs de figuranten van de organisatie.
Met de bezoekerskaart krijgt u toegang tot de acts van onze figuranten (niet de acts bij de huizen). Onze figuranten vindt u in de grote tenten of op de velden, dit staat duidelijk aangegeven op de plattegrond.
De kinderen met een bezoekerskaart krijgen op vertoon van de kaart een snoepje bij deze figuranten.
Ze mogen NIET aanbellen bij de huizen. Er doen vaak meer dan 250 kinderen uit de wijk mee, anders moeten onze wijkbewoners wel erg veel snoep uitdelen!

* Om grote drukte te voorkomen kunt u wat later komen. Beste tijd is tussen 19.00 en 20.00 uur! Vanaf 19.00 uur is ook de griezelgang geopend! (Dan is het meestal nog niet zo druk daar.)
Vanaf 20.00 uur worden de eerste acts weer afgebroken. De griezelgang zal tot ongeveer 22.00 uur geopend zijn.

 

Hulp bij opbouwen en afbreken

Op vrijdagochtend wordt de griezelgang opgebouwd. Op zaterdagochtend wordt de rest opgebouwd.
Na de tocht wordt weer alles opgeruimd en teruggebracht naar Esterade. Op zondagochtend worden de hekken van de griezelgang afgebroken.
Daarbij hebben we veel hulp nodig.

Als alle groepen langs zijn gekomen zullen de eerste acts als eerste afgebroken worden. Langzaamaan worden de acts zo verder afgebroken.
We brengen die avond alles weer terug naar Esterade. Aanhangers of grote auto's zijn daarbij handig! In Esterade wordt alles meteen weer op de goede plek teruggezet.
Wilt u helpen? Dit mag ook als u niet in onze wijk woont! Graag zelfs! Stuur dan een appje naar Esterade (Ellen) tel. 06-23123072
Uiteraard mogen uw kinderen dan meedoen met de tocht en langs de huizen voor snoep, ook een vriendje of vriendinnetje mag dan mee.

Heeft u vragen of is iets niet duidelijk dan kunt u een appje sturen naar bovenstaand telefoonnummer

Foto's van andere jaren vindt u op onze fotopagina!

Alvast veel griezelplezier!